Πολιτική Απορρήτου

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ


E
ισαγωγή

Η Πολιτική Απορρήτου έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κατανοήσετε για ποιόν λόγο συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και πως τα χρησιμοποιούμε. Ελπίζουμε ότι όλοι θα αφιερώσετε χρόνο να τη διαβάσετε προσεκτικά. Η πολιτική αυτή σχετίζεται με όλους εσάς που αγοράζετε και χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας μέσω του καταστήματός μας μέσω τηλεφώνου, εφαρμογών ή μέσω του ιστότοπου μας.

 

Πληροφορίες για τον Ιστότοπο

To www.medifire.gr σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα και δεσμεύεται να τα προστατεύσει. Παρέχουμε αυτή τη Δήλωση Απορρήτου για να σας ενημερώσουμε σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου και τη συνήθη εφαρμογή της, καθώς και σχετικά με τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας αναφορικά με τον τρόπο συλλογής των πληροφοριών σας από το διαδίκτυο και τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι πληροφορίες αξιοποιούνται.

 

Περί αυτόματης συλλογής δεδομένων

Γίνεται αυτόματα καταχώρηση του domain και της διεύθυνσης IP κάθε επισκέπτη. Αυτές οι πληροφορίες δεν προσδιορίζουν εσάς ατομικά, αλλά τον υπολογιστή που χρησιμοποιήσατε για να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να διαπιστωθεί από ποια σημεία του κόσμου γίνεται χρήση αυτής της ιστοσελίδας ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη,καθώς και για την ανάλυση της συχνότητας επιλογής  με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της χρήσης αυτής της ιστοσελίδας, προκειμένου να βελτιώσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς εσάς. Δεν επιτρέπουμε τη σύνδεση πληροφοριών που αρχειοθετούνται αυτόματα με τον παραπάνω τρόπο, με τα προσωπικά δεδομένα συγκεκριμένων ατόμων.

 

Σχετικά με τα Cookies

Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου, τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας ως αποτέλεσμα της επισκέψεώς σας σε μία ιστοσελίδα. Έτσι η ιστοσελίδα γνωρίζει ότι την έχετε επισκεφθεί ξανά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα cookies μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή των προτιμήσεών σας.Χρησιμοποιούμε τα cookies για να μας βοηθούν στην καταγραφή των προτύπων χρήσης, με σκοπό τη βελτίωση και τη διαχείριση της ιστοσελίδας καθώς και για την καταγραφή των προτιμήσεών σας προκειμένου να προσαρμοστεί η επίσκεψη στις προτιμήσεις σας.

 

Συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων

Όταν ζητάτε πληροφορίες μέσω αυτής της ιστοσελίδας, ίσως χρειαστεί να γνωρίζουμε κάποιες προσωπικές πληροφορίες για εσάς. Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή όταν εγγράφεστε για τη δωρεάν λήψη νέων ή πληροφοριών είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.’Εαν επιλέξετε να αγοράσετε προϊόντα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι απαραίτητο να γνωρίσουμε και άλλες προσωπικές πληροφορίες, όπως το πλήρες όνομα σας, τη διεύθυνση & την πόλη χρέωσης-αποστολής, τον τηλεφωνικό σας αριθμό καθώς και μια ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου. Εφ’όσον θελήσετε έκδοση τιμολογίου θα σας ζητηθεί το Α.Φ.Μ., η ΔΟΥ, η διεύθυνση, η πόλη, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το τηλέφωνο, η δραστηριότητα καθώς και η επωνυμία της επιχείρησης, Στην περίπτωση αυτής της γνωστοποίησης προς εμάς,  θα εξασφαλίσουμε ότι η συλλογή και η χρήση τους
θα γίνεται αυστηρά στα πλαίσια της συγκεκριμένης συναλλαγής (παραγγελίας) για το συγκεκριμένο κάθε φορά προϊόν που επιλέγετε να παραγγείλετε και πάντοτε σύμφωνα με τις αρχές που αφορούν στην προστασία και το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου (Ν. 2472/1997 – Οδηγία της ΕΕ περί της προστασίας δεδομένων 95/46/EC και οδηγία της ΕΕ περί προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες 02/58/EC). Αν θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για κάποιο άλλο σκοπό, εκτός από αυτόν για τον οποίο παραχωρήθηκαν αρχικά, θα ζητήσουμε εκ νέου τη συγκατάθεσή σας*.

Περιπτώσεις στις οποίες σας ζητάμε να μας παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • Όταν αγοράζετε προϊόντα στο κατάστημά μας ή μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου (call center).
  • Όταν εγγράφεστε για να χρησιμοποιήσετε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μας.
  • Όταν ζητάτε να λάβετε ενημερώσεις σχετικά με προωθητικές ενέργειες μάρκετινγκ.
  • Όταν υποβάλλετε αιτήματα.

 

Διατήρηση δεδομένων και επεξεργασία τους

Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα παραμένει ενεργή η εγγραφή σας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη επικοινωνία, χωρίς να είναι εξατομικευμένη και αναγνωρίσιμη. Δεν συλλέγουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το άτομό σας, εκτός από αυτές που περιγράφονται παραπάνω και που εσείς μας παρέχετε.

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν πρόκειται να συνάψουμε μία σύμβαση μαζί σας ή για συγκεκριμένους σκοπούς, μεταξύ άλλων όπως:

  • επεξεργασία παραγγελιών και πληρωμών για προϊόντα και υπηρεσίες που έχετε αγοράσει ή για επιστροφή χρημάτων.
  • προωθητικές ενέργειες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, εφόσον μας έχετε δώσει τη συγκατάθεση σας για τα ακόλουθα:

  • ενημέρωση πότε ένα προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο
  • να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτού μηνύματος σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, διαγωνισμούς, προσφορές, προωθήσεις ή ειδικές εκδηλώσεις.

 

Για το δικό σας «όφελος»

Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για το δικό σας «όφελος» για παράδειγμα:

  • μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας εάν υπάρχει πιθανός κίνδυνος για την ασφάλεια σας από κάποιο προϊόν που αγοράσατε ή για την ανάκληση του.
  • χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένες πληροφορίες για σκοπούς όπως:
  • εξατομίκευση της εμπειρίας των επισκεπτών μας στις υπηρεσίες μας μέσω διαδικτύου
  • παροχή υλικού (συμπεριλαμβανομένη και της διαφήμισης) προσαρμοσμένο στο δικό σας ενδιαφέρον και στο τρόπο με τον οποίο περιηγείστε στις υπηρεσίες μας μέσω διαδικτύου
  • τη σωστή διαχείριση της επιχείρησης μας.
  • Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να βοηθήσουμε στη διάγνωση τεχνικών προβλημάτων και προβλημάτων που σχετίζονται με τις υπηρεσίες μας, να διαχειριστούμε τις ηλεκτρονικές (διαδικτύου) υπηρεσίες, να εντοπίσουμε τους χρήστες των υπηρεσιών μας στο διαδίκτυο, να στοχεύσουμε στη διαφήμιση και να συγκεντρώσουμε δημογραφικές πληροφορίες για εσάς. Χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένες πληροφορίες για να καθορίσουμε τα πρότυπα χρήσης και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να προσαρμόσουμε τις υπηρεσίες μας για να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες σας.
  • Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που αποκτάμε για εσάς και με άλλους τρόπους, για τους οποίους σας ενημερώνουμε τη στιγμή που συλλέγονται τα δεδομένα σας, έτσι ώστε να προσαρμόσουμε τις υπηρεσίες μας για να καλύψουμε καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.

 

Τα Δικαιώματα σας

Σύμφωνα με το νόμο για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων έχετε τη δυνατότητα να μας ασκήσετε τα εξής δικαιώματα:

 

-Πρόσβασης και Ενημέρωσης

Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει, για ποιόν σκοπό τα έχουμε συλλέξει και για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε.

 

-Διόρθωσης

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τυχόν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με εσάς ή ακόμη να συμπληρώσουμε επιπλέον πληροφορίες για εσάς.

 

-Περιορισμού και εναντίωσης επεξεργασίας

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εάν αμφισβητήσετε την ακρίβεια των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς, εάν αντιληφθείτε ότι επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με παράνομο τρόπο ή εάν δεν θέλετε πλέον να λαμβάνετε προωθητικά μηνύματα για προϊόντα και υπηρεσίες μας.

 

-Διαγραφής

Τέλος, έχετε το δικαίωμα, να μας ζητήσετε γραπτώς να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τον σκοπό που συλλέχθηκαν, εάν θελήσετε να αποσύρετε τη συναίνεση σας για την επεξεργασία αυτών και εάν τα δεδομένα σας υποβληθούν σε παράνομη επεξεργασία παραβιάζοντας τον κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Εαν επιθυμείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης info@medifire.gr ή μέσω επιστολής στη διεύθυνση: Λ. Σπάτων 9 & Βάρναλη 2, Γέρακας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνάψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί με την αίτηση σας. Το αίτημα σας θα επεξεργαστεί εντός 30 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της αίτησης, παρόλα αυτά, αυτό μπορεί να παραταθεί έως και δύο μήνες, όταν ένα αίτημα είναι πολύπλοκο ή πολυάριθμο.

Σημείωση: Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή του αιτήματος γίνεται δωρεάν. Εντούτοις, ένα «εύλογο τέλος» μπορεί να εφαρμοστεί όταν ένα αίτημα είναι προφανώς αβάσιμο ή υπερβολικό, ιδίως αν είναι επαναλαμβανόμενο.

 

Έννομο συμφέρον

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, όπου είναι απαραίτητο βάσει των νόμιμων συμφερόντων μας ως επιχείρηση για τους ακόλουθους σκοπούς:

  • να παρέχουμε υποστήριξη στους πελάτες μας, να απαντάμε και να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με τα αιτήματα σας
  • να απαντάμε σε ερωτήσεις, παράπονα, απαιτήσεις και σχόλια
  • να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με τις παραγγελίες, τις αγορές ή τους λογαριασμούς σας
  • να σας παρέχουμε υλικό που σας ενδιαφέρει και να κάνετε πλοήγηση στουν ιστότοπο μας
  • να ενημερώνεστε για προωθητικές ενέργειες (στις οποίες βασιζόμαστε στη συγκατάθεση σας), π.χ. να προσαρμόζουμε τις επικοινωνίες ή να στέλνουμε στοχευμένα μηνύματα μέσω των κοινωνικών δικτύων και πλατφόρμες τρίτων
  • να διεξάγουμε κάποιες αναλύσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας των καταναλωτών, της ανάλυσης των τάσεων και της οικονομικής ανάλυσης
  • να μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε περισσότερα για εσάς ως πελάτες, για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που καταναλώνετε, για τον τρόπο με τον οποίο τα καταναλώνετε και τα ψωνίζετε, ώστε να μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα
  • να λειτουργούμε, να αξιολογούμε και να βελτιώνουμε τις δραστηριότητες μας, συμπεριλαμβανομένων της ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών, τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και των διαφημιστικών προσπαθειών μας, ανάλυση και βελτίωση των προϊόντων, των προσφορών, των προωθητικών ενεργειών και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και άλλων τεχνολογιών
  • να συμμορφωνόμαστε με τα αιτήματα σας σε σχέση με την άσκηση των δικαιωμάτων σας (για παράδειγμα, όταν μας ζητήσετε να μην επικοινωνήσουμε μαζί σας για σκοπούς μάρκετινγκ, θα διατηρήσουμε αυτό το αρχείο στις λίστες κατάργησης προκειμένου να μπορέσουμε να συμμορφωθούμε με το αίτημα σας)
  • να χρησιμοποιήσουμε ή να αποκαλύψουμε προσωπικά σας δεδομένα (για παράδειγμα σε σχέση με έρευνα από δημόσια αρχή), όπου έχουμε νόμιμο δικαίωμα ή καθήκον
  • να διατηρούμε το δικαίωμα επικοινωνίας μαζί σας αναφορικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές είτε απευθείας είτε μέσω τρίτων συνεργατών
  • για την προστασία, τον εντοπισμό και την πρόληψη απάτης και άλλων εγκληματικών ενεργειών, αξιώσεων και άλλων υποχρεώσεων
  • για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών, προκειμένου να λάβουμε μέτρα για την προστασία των πληροφοριών σας από απώλεια, ζημιά, κλοπή ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

 

Πόσο καιρό διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα είστε πελάτης μας. Μπορούμε όμως να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας και μετά την τερμάτιση της συνεργασίας μας, για οσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι νομικές μας αξιώσεις που απορρέουν απο τη μη προσήκουσα εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων ή εάν δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε για νομικούς, φορολογικούς  ή τεχνικούς λόγους. Μπορούμε επίσης να τα διατηρήσουμε για να σας ενημερώσουμε για τυχόν ανακλήσεις προϊόντων. Στην περίπτωση αυτή, θα διασφαλίσουμε ότι το απόρρητο σας θα προστατεύεται και θα χρησιμοποιείται μόνο για τους σκοπούς αυτούς. Τέλος, θα διατηρούμε τα δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα έχουμε ενεργή συναίνεση για τους λόγους που έχει δοθεί.

 

Παράπονα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων , εάν ανησυχείτε για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα.

 

 Αλλαγές στην πολιτική

Είναι πιθανόν να αναθεωρήσουμε αυτή την πολιτική δημοσιεύοντας μια ενημερωμένη έκδοση στον ιστότοπο μας ή επικοινωνώντας μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

*Για κάθε απορία η επιπλέον διευκρίνιση σχετικά με την πολιτική προστασίας απορρήτου του καταστήματός μας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e–mail), info@medifire,gr, είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλ. 210-6046100

Καλάθι

loader